Sommerkursus i livskvalitet 2023

Sommerkursus i livskvalitet 2023 – uge 29, Kurrebo

Cancel you contract with mom and dad!

 

Mennesket har to lag: Sindet og livet. Alt godt kommer fra livet, alt ond fra sindet.

Med sindet mener jeg her det konditionerede sind: alt det vi har lært om os selv, andre mennesker og om verden.

Der findes også et andet sind, et lynhurtigt, superintelligent sind, som hjælper os til at kende og forstå alting. Inderne kalder det lys-sindet, ”lightmind” eller ”the satvic mind”. Dette sind findes i livet, og viser sig først når det konditionerede sind er opløst og ude af verden.

Det konditionerede sind består af tanker vi er kommet til at tro på igennem livet – tanker som ikke er sande.

I starten af livet vælger vi vores livsformål som vores første tanke vi tror på. Livsformålet definerer vores grund-talent. Fra det tidspunkt af handler vores liv om at realisere dette formål, så vi kan give vores gave til verden.

Imidlertid møder vi snart en vanskelig realitet i form af vores forældre, som ofte er neurotiske og halvskøre. Vi tilpasser os forældrene for at kunne få deres støtte og kærlighed og overleve i verden.

Tilpasningen er aktiv; vi bygger os selv om så vi kan passe til vores forældre.

Vi starter som en enkelt bevidst celle. Denne celle er som andre celler en del af livets hav, det store liv, hvoraf alt levende er en fuldstændigt integreret del. Men for at passe til vores forældre må vi falde fra den guddommelige bevidstheds til personens mere begrænsede niveau.

Faldet sket i starten gennem hvad vi oplever som en dialog med vores forældre. Dialogen tager form af en kontrakt vi laver med vores forældre. Kontrakten er en aftale om de vilkår vi underkaster os som pris for vores liv.

Kontrakten definere vores første menneskelige identitet og binder os ofte til at være små, tjenende, mindre vigtige end vores forældre osv. For at få vores frihed og livskraft tilbage er vi nødt til at bryde denne kontrakt. Vi er nødt til at komme ud af den.

Den enkleste vej ud af den er forståelsen af at kontrakten aldrig var lavet imellem os og vores forældre, men alene mellem os og ideen om vores forældre. Vi gennemfører dialogen om vores livsbetingelser med forestillede forældre. Dialogen tager sit indhold fra vores medfødte tendenser til at tro på negative tanker – det som i Indien kaldes ”karma”.

For kontrakten fra starten var illusorisk betyder den klare forståelse af dens natur, form og indhold at kontrakten bliver slettet (cancelleret) automatisk.

Når vi lykkes med at genopleve vores tidligste tid i livet – tiden i livmoderen – kommer sandhed og frihed til os igennem forståelsen af hvad der skete.

På kurset anvender vi teknikker til spontan regresion, som hippokratisk mind-body medicin, spitiruelt breathwork, vipassana meditation osv.

Formlen der arbejdes efter er den velkendte formel for holistisk healing: Mærk, erkend, giv slip.

Mærk alle de fortrængte følelser, genoplev og forstå hvad der skete, og giv slip på al usand læring du tog i form af tanker du kom til at tro på. Dette er vejen ud af det konditionerede sind, som allerede oldtidens læger som Hippokrates talte og skrev om.

Kursus ledelse: Søren Ventegodt MD EU.MSc-CAM og psykoterapeut Paulina Kordova

Sted: Kurrebo, Sånnahult Kurrebo 4, den store hal. Indkvartering på dobbeltværelse/dorm

Form: Kurset er et internatkursus med overnatning og 3 vegetariske måltider dagligt.

Tid: Uge 29 (datoer) mandag kl. 10.00 til fredag kl. 17.00.

Påklædning: Komfortabelt sommertøj, løst tøj til terapi og kropsarbejde. Husk badetøj. Massage o.l. teknikker kan gøres nøgne hvis man ønsker det. Sex mellem kursister er ikke tilladt under kurset, og kropslige, psykologiske og seksuelle grænser skal respekteres. Upassende adfærd medfører bortvisning uden refussion af kursusfee.

Kursusfee: 600 EURO/7000 SEK/4500DKK for alt inkl. ophold og fortæring.

Om Søren Ventegodt

Søren Ventegodt er uddannet læge og har også en mastergrad i psykosocial og komplementær medicin, herunder psykoanalyse og sexologi. Han har arbejdet med livskvalitet og holistisk medicin siden 1990 hvor han blev leder af Forskningscenter for Livskvalitet på Rigshospitalet i København, et forskningscenter han stadig i dag er leder af. Han har publiceret over 250 videnskabelige artikler (se Søren Ventegodt på www.researchgate.net) og er forfatter til 25 bøger, heraf 8 store lærebøger om evidensbaseret holistisk medicine. Hans forskningsarbejde rummer teorier for livskvalitet og lykke, fysisk, psykisk og seksuel sundhed, teorier for menneskets eksistens, talenter, bevidsthed og underbevidsthed. Derudover har Søren Ventegodt publiceret analyser af en række oprindelige medicinske systemer fra alle verdens kontinenter. Søren Ventegodt er 62 år gammel, kæreste med Paulina, og far til Alexander og Athena Rose. Han leder til dagligt Forskningsklinik for Holistisk Medicin i Danmark og det holistiske retreat center i Elsebråne i Sydsverige. Han har deponeret sin lægeautorisation og fungerer som alternativ behandler i Danmark.

5-dages kursus i lykke og sundhed!

Baseret på traditionel hippokratiske medicin og videnskaben om livskvalitet

Undervisere: Søren Ventegodt MD, EU-MSc-CAM og Paulina Kordova

Dato og sted: 18.-22. juli 2022. Den Store Sal, Kurrebo

Pris: 600 euro. Prisen inkluderer mad (vegetarisk/vegansk) og overnatning.

Kontakt: ventegodt@livskvalitet.org //  +45 20 66 67 66

Læs hele kursusprogrammet nedenfor

 

 

Summer course 2021 – Find your talent and heal your life

Invitation to summer course in quality of life
week 29, 2021: 5 Days course in Quality of life and Happiness
Elsebråne Retreat Center 19-23 July from Monday at 10:00 to Friday at 16:00
*Find your talent and heal your life*
Everybody has a great potential. Yet most of the people live mediocre lifes. The reason is that we don’t come to know ourselves truly. As we grow in self-insight our talents become visible. We start to have more fun and create more value. As we get more happy, physical and mental problems seem to vanish and our focus becomes more positive and constructive. When we start to grow there is no reason to stop again. And soon we will realize that we started to change our own destiny.
Can you do that in five days?
Yes, you can, if you wish enough for it.
The diet is simple vegetarian food. We life in single or double rooms on a 200 year old farm in Blekinge.
The method is existential conversation combined with body psychotherapy (traditional holistic medicine ad modum Hippocrates). We work alone, and help each other in groups.
The course price is 4500 DKK.
We start 10.00 Monday and ends 4pm Friday, but you are welcome to arrive on Sunday evening and stay until Saturday 12.00 noon.
contact: ventegodt@livskvalitet.org
Language: Danish & English
All the best,
Søren Ventegodt
PS: If you take any kind of medicine I would like to know this in connection with your registration.

Kursus i livskvalitet 13-17 juli 2020

Sommerkursus i Livskvalitet og Corona

Som hvert år siden 1993 holder jeg igen i år Sommerkursus i Livskvalitet. Det sker på Paulinas og min skønne kursusgård i Blekinge, Elsebråne Organic Farm and Retreat Center. I år står kurset i Coronaens tegn, fordi jeg er blevet formand for OOC – Organisationen til Oplysning om Corona. Det betyder at der er afsat en hel dag på kurset til at tale om alle de vigtigt ting omkring COVID-19 man har brug for at vide og forstå: Hvordan virker immunsystemet? Hvad er en virus? Hvordan smitter corona, og hvordan kan det være at vi kan smitte hinanden, uden at vi føler os syge? Hvad er det der sker med verden, når hele verden tror på en fare, der ifølge videnskaben slet ikke findes? Er verden blevet vanvittig? Eller er det bare dig der ikke fatter en bjælde?

Men naturligvis skal vi arbejde med heling og holistisk medicin. Vi arbejder efter princippet for helhedsorienteret helbredelse, med de tre trin: Mærk, erkend og giv slip. 1) Mærk dine følelser, for alle problemer kommer af at vi prøver at flygte fra følelserne. 2) Erkend hvad der skete for dig tidligere i livet, der gav dig dine sår på krop og sjæl, som du har brug for at hele. 3) Se hvad du lærte af livets begivenheder, så du kan aflære det forkerte, triste og sorte du tog til dig i de svære stunder, så du igen kan blive hel og fri.

Det er enkelt, men ikke SÅ enkelt. Vi arbejder to og to med kropsterapi, for at befri de følelser der sidder fast i kroppen, og vi taler i gruppen om hvad det vil sige at være menneske, og om hvad det er for et problem med sindet alle mennesker har tilfælles: At vi kommer til at tro på ting der ikke er sande.

Det at være sin egen autoritet hænger også sammen med at stille spørgsmålstegn konstant ved alt. Tro ikke på dine egne tanker, men undersøg om de der sande. Og tro bestemt ikke blindt på det folk og medier fortæller dig, forhold dig selvstændigt, vågent og kritisk, så du kan være et frit og levende menneske, der ikke bliver manipuleret. Det er jo særlig vigtigt i denne tid, hvor vi bliver så hårdt manipuleret af myndigheder og medier, der forsøger at sælge os den fortælling om Corona – som jo er forkølelse – at virusset er så farligt at det berettiger at vi afskaffer demokratiet og den personlige frihed. Jo tak for kaffe, den var lidt stram.

Kurset kører mandag 13 juli kl. 10.00- fredag d. 17. juli kl. 16.00. Du er velkommen til at ankomme søndag d. 12 juli efter 15.00 og blive til lørdag d. 18 juli kl. 12.00.

Der er indlogering på enkelværelser, dobbeltværelser og i sovesale, og sengepladserne fordeles efter princippet ”først til mølle”. Du kan dog lige sende en mail efter din betaling om at du gerne vil have enkelt/dobbeltværelse og ikke sovesal, så kan dette nok lade sig gøre…

Har du været her før kan du glæde dig over et stort renoveret badeværelse, og som sædvanlig er der sauna og badesø til alle kursusgæsterne… Husk ikke at råbe og forstyrre vores naboer. Det bliver de kede af. Og husk ikke at lave bål i naturen, bortset fra de ildsteder der allerede findes mange steder. Blekinge har verdens smukkeste natur, og den skulle helst ikke brænde af.

Naturen er den stor del af kurset, og vi bruger naturen flittigt! Jeg glæder mig til at vise jer al den skønhed der findes ikke mindst de små øer i skærgården, som det er planen vi besøger.

Pris: Kr. 4500- DK for alt, inkl. fortæring som er vegetarisk mad fra vores egen vegetariske restaurant Mormors Bakeri, der er blevet berømt på egnen for sin rigtig gode og spændende mad.

Transport: Øresundstoget går direkte fra København H og Kastrup, og tager 2,5 timer. I egen bil tager turen det samme. Der er ingen problemer med at komme ind og ud af Sverige, når du er dansk – men husk pas så du kan komme over grænsen og tilbage til Danmark uden problemer.

Vel mødt til sommerkursus 2020
Søren Ventegodt
Tilmelding til ventegodt@livskvalitet.org
Mere info: ring 20666766
Betaling til Livskvalitet ApS
CVR: 21421545
Danske Bank
Reg. nr: 3409 Konto nr.: 3113447346

PS: GRATIS RETREAT. Hvis du ønsker en pause fra hverdagen kan du i år komme gratis på retreat på Elsebråne – hvis du da har lyst til at arbejde 5 til 8 timer om dagen på gården og i vores cafe. Vi er blevet populære og har fået travlt, også på vores planteskole der producerer 25000 frugttræer om året – det sælges til hele Sverige og også lidt til resten af EU, men det er i sin spæde vorden. Vi har også jordbær, og en stor frugtplantage hvor det snart er tid til at plukke kirsebær. Skriv lidt om dig selv og hvornår du kunne have lyst til at være med her og medsend et foto til ventegodt@livskvalitet.org.