5 Behandling af lavt selvværd med holistisk terapi

Søren Ventegodt 2010-02-01

 
Lavt selvværd er den følelse af ikke at være noget særligt værd, eller måske ligefrem at være i vejen og til besvær. Nogle gange føles det som om det var bedre om man bare var død.

Lavt selvværd plager mange unge mennesker, og skyldes at man endnu ikke har opdaget hvad man er rigtig god til her i livet. Når man ikke ved hvilke talenter man har, er det vanskeligt at gøre noget godt, og at skabe noget der har værdi for andre.

Eftersom alle mennesker har et eller flere store talenter, som man kan finde hvis man leder efter dem, er det ikke så vanskeligt at helbrede et lavt selvværd.

Holistisk terapi har vist sig effektiv ved behandling af lavt selvværd, idet omkring hvad anden, der er kommet i Forskningsklinik for holistisk medicin og sexologi har oplevet at få et væsentligt forbedret selvværd1.

Behandlingen, der består af en kombination af samtaleterapi og kropsterapi2, tager normalt imellem et halvt og et helt år. Den koster 700 kr/session af 50 min. Der er 50% rabat til studerende.

Se den videnskabelige dokumentation for behandlingen her2 [link].

Ring og få en snak om dine muligheder for at blive hjulpet på telefon 33 14 11 13.

Vi anbefaler dig, der ønsker at forbedre livskvaliteten, at starte med at læse bogen “Livskvalitet – at erobre livets mening og blive rask igen” [link].

Behandlingen følger de etiske anbefalinger fra International Society for Holistic Health8.

Al behandling sker som led i et forsøg med holistisk medicin i overensstemmelse med forskningsprotokollen for klinisk holistisk medicin9.

 

 

Referencer

  1. Ventegodt S, Thegler S, Andreasen T, Struve F, Enevoldsen L, Bassaine L, et al. Self-reported low self-esteem. Intervention and follow-up in a clinical setting. ScientificWorldJournal 2007;7:299- 305.
  2. Ventegodt S. Bevidsthedsmedicin – set gennem lægejournalen. Copenhagen: Forskningscenterets Forlag, 2003.
  3. de Vibe M, Bell E, Merrick J, Omar HA, Ventegodt S. Ethics and holistic healthcare practice. Int J Child Health Human Dev 2008;1(1):23-8.
  4. Ventegodt S, Andersen NJ, Kandel I, Merrick J. The open source protocol of clinical holistic medicine. J Altern Med Res 2009;1(2), 129-44.

Comments are closed