Kursus i livskvalitet 13-17 juli 2020

Sommerkursus i Livskvalitet og Corona

Som hvert år siden 1993 holder jeg igen i år Sommerkursus i Livskvalitet. Det sker på Paulinas og min skønne kursusgård i Blekinge, Elsebråne Organic Farm and Retreat Center. I år står kurset i Coronaens tegn, fordi jeg er blevet formand for OOC – Organisationen til Oplysning om Corona. Det betyder at der er afsat en hel dag på kurset til at tale om alle de vigtigt ting omkring COVID-19 man har brug for at vide og forstå: Hvordan virker immunsystemet? Hvad er en virus? Hvordan smitter corona, og hvordan kan det være at vi kan smitte hinanden, uden at vi føler os syge? Hvad er det der sker med verden, når hele verden tror på en fare, der ifølge videnskaben slet ikke findes? Er verden blevet vanvittig? Eller er det bare dig der ikke fatter en bjælde?

Men naturligvis skal vi arbejde med heling og holistisk medicin. Vi arbejder efter princippet for helhedsorienteret helbredelse, med de tre trin: Mærk, erkend og giv slip. 1) Mærk dine følelser, for alle problemer kommer af at vi prøver at flygte fra følelserne. 2) Erkend hvad der skete for dig tidligere i livet, der gav dig dine sår på krop og sjæl, som du har brug for at hele. 3) Se hvad du lærte af livets begivenheder, så du kan aflære det forkerte, triste og sorte du tog til dig i de svære stunder, så du igen kan blive hel og fri.

Det er enkelt, men ikke SÅ enkelt. Vi arbejder to og to med kropsterapi, for at befri de følelser der sidder fast i kroppen, og vi taler i gruppen om hvad det vil sige at være menneske, og om hvad det er for et problem med sindet alle mennesker har tilfælles: At vi kommer til at tro på ting der ikke er sande.

Det at være sin egen autoritet hænger også sammen med at stille spørgsmålstegn konstant ved alt. Tro ikke på dine egne tanker, men undersøg om de der sande. Og tro bestemt ikke blindt på det folk og medier fortæller dig, forhold dig selvstændigt, vågent og kritisk, så du kan være et frit og levende menneske, der ikke bliver manipuleret. Det er jo særlig vigtigt i denne tid, hvor vi bliver så hårdt manipuleret af myndigheder og medier, der forsøger at sælge os den fortælling om Corona – som jo er forkølelse – at virusset er så farligt at det berettiger at vi afskaffer demokratiet og den personlige frihed. Jo tak for kaffe, den var lidt stram.

Kurset kører mandag 13 juli kl. 10.00- fredag d. 17. juli kl. 16.00. Du er velkommen til at ankomme søndag d. 12 juli efter 15.00 og blive til lørdag d. 18 juli kl. 12.00.

Der er indlogering på enkelværelser, dobbeltværelser og i sovesale, og sengepladserne fordeles efter princippet ”først til mølle”. Du kan dog lige sende en mail efter din betaling om at du gerne vil have enkelt/dobbeltværelse og ikke sovesal, så kan dette nok lade sig gøre…

Har du været her før kan du glæde dig over et stort renoveret badeværelse, og som sædvanlig er der sauna og badesø til alle kursusgæsterne… Husk ikke at råbe og forstyrre vores naboer. Det bliver de kede af. Og husk ikke at lave bål i naturen, bortset fra de ildsteder der allerede findes mange steder. Blekinge har verdens smukkeste natur, og den skulle helst ikke brænde af.

Naturen er den stor del af kurset, og vi bruger naturen flittigt! Jeg glæder mig til at vise jer al den skønhed der findes ikke mindst de små øer i skærgården, som det er planen vi besøger.

Pris: Kr. 4500- DK for alt, inkl. fortæring som er vegetarisk mad fra vores egen vegetariske restaurant Mormors Bakeri, der er blevet berømt på egnen for sin rigtig gode og spændende mad.

Transport: Øresundstoget går direkte fra København H og Kastrup, og tager 2,5 timer. I egen bil tager turen det samme. Der er ingen problemer med at komme ind og ud af Sverige, når du er dansk – men husk pas så du kan komme over grænsen og tilbage til Danmark uden problemer.

Vel mødt til sommerkursus 2020
Søren Ventegodt
Tilmelding til ventegodt@livskvalitet.org
Mere info: ring 20666766
Betaling til Livskvalitet ApS
CVR: 21421545
Danske Bank
Reg. nr: 3409 Konto nr.: 3113447346

PS: GRATIS RETREAT. Hvis du ønsker en pause fra hverdagen kan du i år komme gratis på retreat på Elsebråne – hvis du da har lyst til at arbejde 5 til 8 timer om dagen på gården og i vores cafe. Vi er blevet populære og har fået travlt, også på vores planteskole der producerer 25000 frugttræer om året – det sælges til hele Sverige og også lidt til resten af EU, men det er i sin spæde vorden. Vi har også jordbær, og en stor frugtplantage hvor det snart er tid til at plukke kirsebær. Skriv lidt om dig selv og hvornår du kunne have lyst til at være med her og medsend et foto til ventegodt@livskvalitet.org.

 

Kursus i livskvalitet 1-5 Jan 2020

Kursus i livskvalitet og holistisk medicin,

Elsebråne Retreat Center, 1-5 Jan 2020 (start kl. 10 d. 1. jan, slut kl. 17.00 d. 5. jan.)

Lykken kommer ikke udefra, den kommer fra livet i os. Når vi levet livsnært og sandt, er vi naturligt lykkelige. Men vi er mere end det, vi er også sunde, stærke, interesserede i verden og talentfulde.

Vi har en naturlig tilstand. Men for at finde den er vi ofte nødt til at hele. Vi rummer et såret barn, og ser ofte verden gennem det sårede barns øjne. Derfor ser verden svær ud, mennesker kan være vanskelige at elske, og livet ser ud til at savne muligheder.

Vi heler når vi møder de følelser vi oprindeligt stak af fra. Mødet med følelserne er en stor udfordring for os, for det er nemt at flygte fra følelserne, og svært at møde dem rent. Kropsarbejde og samtale om oplevelser, holdninger og tro er vigtige elementer i at bryde fri af fortidens sår og traumer.

På dette kursus arbejder vi med os selv, for at finde den bedste version af os selv. VI hjælper hinanden to og to med at møde fortidens smerter og løgne, så vi kan blive nærværende, levende, og fri for tunge, gamle tanker.
Når eksistensen heler, følger kroppen, sindet og seksualiteten med. Vi bliver raske og vi bliver seksuelle. Denne seksualitet, som er livet energi, må forstås og forvaltes med intelligens og opmærksomhed.
På kurset veksler teori med praktiske øvelser.

Pris: 4500 kr alt inklusive for 5 dage (vegetarisk mad og overnatning fra onsdag til søndag aften evt. mandag morgen).

Underviser: Søren Ventegodt

 

Bevidsthedens gave – Sommerkursus i livskvalitet og holistisk sundhed

 

Bevidsthedens gave

Undervisere: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova
Sommerkursus i livskvalitet og holistisk sundhed – 5 dage på Kursusgården Elsebråne
Adresse: Elsebrånevägan 588-8, Asarum 37491, Blekinge
Pris 4500 kr. alt inklusive.
Ankomst søndag d. 16 juli fra kl. 16, afrejse lørdag d. 22 juli kl. 12. Undervisningen starter mandag kl 10:00 og slutter fredag kl 18:00.

 

The gift of consciousness, the beauty of life – Join the summer course in wonderful Blekinge, Sweden 2017 week 29, only 4500 DKK (click here)

 

Livet er for de fleste mennesker en rejse gennem mørke dale og svære tider indtil meningen med tilværelsen dæmrer og lykken kommer, først som en gæst og siden som en permanent følgesvend.

Hele verden er et under, skabt til at gøre denne livets underfundige rejse mulig.

Sammen vil vi udforske, hvad det vil sige at være helt og fuldt i live, helt tilstede, fri af fortidige sår og negative læringer. Vores menneskelige karakter, den maskuline og feminine seksualitet, vores mange intelligenser, livsformål og kærlighedspotentiale udforskes. I processerne hjælper vi alle hinanden.

Forvent et nært og åbent fællesskab med intense samtaler, følelser forløst gennem kropsterapi og holotropisk åndedrætsterapi, og erkendelsesarbejde støttet af tidslinjeterapi mm.

Velkommen til en uforglemmelig oplevelse på kursusgården Elsebråne i det skønneste af Sverige.

Skøn, vegetarisk mad. Medbring tøj til ture i naturen og sengetøj. Indlogering på enkelt/dobbelt værelse/dorm. 1500 kr. i rabat, hvis du deltager i arbejdsugen uge 28.

 

Her følger et detaljeret program, som dog kan blive ændret undervejs:

På dette kursus vil vi udforske alt, hvad der betyder noget i livet: kærlighed, seksualitet, din personlighed, fysiske, mentale og åndelige karakter, din livsopgave/ dit kernetalent og selve bevidsthedens natur.

Du vil blive hjulpet til at finde dine talenter og intelligenser, din indre kilde til helbredelse, til selvudforskning så du kan forstå dig selv bedre, alt med det formål at du skaber dig selv et bedre, lykkeligere og sundere liv.

Kærligheden og seksualiteten er de to grundlæggende kræfter i livet, og udforskningen af kærligheden og seksualiteten spiller en central rolle på sommerkurset. Ser du dybere ind i dig selv, vil du opdage, at disse to kræfter, som de fleste mennesker har svært ved, i virkeligheden er to sider af samme sag. Der er nemlig kun én grundlæggende livskraft, én universel bevidsthed, som vi er alle født ud af.

Dette kursus henvender sig til alle interesserede. Du behøver ingen formelle kvalifikationer, men du er godt hjulpet af en grundlæggende kærlighed til livet, en tørst efter sandhed, mod til at dele dig selv med andre, og af vilje til at udforske din egen indre dybde, således at du kan komme til en ny og bedre forståelse af dig selv.

En central del af kurset handler om vores karakter, som kan defineres som vores måde at forvalte vores livskraft på – vores magt over virkeligheden og os selv. Vi mennesker er magtfulde skabninger. Vores grundlæggende personlighedstype kommer af den måde, vi tidligt i livet har valgt at håndtere magt:

Enten går vi med magten: Vi overgiver os til kræfter der er større end os selv og bliver søde, kærlige, støttende – men ofte en smule dumme og afhængige.

Alternativt vælger vi at kontrollerer verden, hvilket gør os stærke, intelligente og viljestærke, men ofte koldt og hjerteløse.

En tredje mulighed er at vi vælger slet ikke at deltage i spillet om magten, hvilket sætter os fri, men med den pris at vi ofte bliver fjerne og uengagerede i verden.

Som voksne har vi mulighed for at forstå og dermed træde ud af vores begrænsende personlighed.

En anden ting som vi vil fokusere på, er vores livsopgave eller kernetalent:

I begyndelsen af ​​vores liv valgte vi også hvilken gave vi vil bringe til verden. Dette er ofte i spiritual filosofi kaldet vores ”livsformål” eller ”livsopgave”, og vi erkender gennem selvudforskning denne gave som vores centrale og store talent, derfor også kaldet ”kernetalentet”. Dette talent er som regel socialt, for dybt nede er vi sociale væsener. Vi er kærlighedsvæsener.

Når vi i begyndelsen af ​​livet har valgt vores livsformål, følger vores fysiske, mentale og åndelige karakter fra dette valg. Ud af vores karakter kommer alle vores tanker, og ud af vores smertefulde livssituationer kommer vores tro på disse tanker, og dermed etableres vores sind, personlighed og menneskelige begrænsninger.

Frihed er også et centralt begreb. Forståelse er nøglen til frihed. Kun en grundig forståelse for vores egen natur og livet vi er født af, kan bringe os tilbage til vores naturlige tilstand, hvor lykke, sundhed og intelligens erkendes som en naturlig del af vores store og iboende, menneskelige potentiale.

Vores personlighed, dvs. det som vi har lært om os selv og nu tror på, er vores virkelige begrænsning. Personligheden består ved et nærmere eftersyn af alle de negative overbevisninger, vi har samlet gennem livet. Vores vanemæssige tankegang, totaliteten af ​​alle vores overbevisninger, som bliver til vores livsmønstre, dominerer os helt og undertrykker livet i os. Sindet udsletter vores karakter og vore talenter.

Formålet med dette intensive 5-dages kursus er at hjælpe dig med at gå ud over dine egne begrænsninger, slippe alle falske overbevisninger, så du fra et sandt sted kan se dig selv og opleve, hvordan du virkelig er.

Når du kommer fra livet og ikke fra dit konditionerede sind, er du enkel, ægte, sand, stærk og fuld af livsglæde.

Mandag: Udforsk din personlighed – og gå videre: indse hvem du virkelig er!

Tirsdag: Kærlighed og seksualitet – de to grundlæggende kræfter i livet.

Onsdag: Din menneskelige karakter.

Torsdag: Dit største talent / Livsmission / Livsformål.

Fredag: Gå hinsides egoet – vær dit sande Selv, kærlig, bevidst og glad.

OBS: Vi vil bruge teknikker som holotropisk åndedræt, tidslinjeterapi, kropsterapi, psykodynamisk psykoterapi mv.

Lider du af en psykisk lidelse beder vi dig oplyse dette før kursusstart, og vi anbefaler at du søger din læges råd inden deltagelse. De metoder vi bruger er uden bivirkninger, men de kan intensivere en livskrise, så vær opmærksom på din egen sårbarhed og lad os vide, at du har særlige behov, så vi kan passe godt på dig.

 

Arbejdsuge uge 28 – gratis.

Kom og hjælp os på farmen ☺ Alle er velkomne, og deltager du i sommerkursus og eller meditationsuge får du 40% rabat.

Ankomst: Søndag d. 9 juli efter kl 16.00, afgang søndag d. 16 juli senest kl 12.00

 

Meditationsuge Elsebråne uge 30, Pris 3000 DKK

Vi arbejder med selvundersøgelse og overgivelse til alt hvad der er godt i livet, i traditionerne fra Gautama Buddha og Ramana Maharshi.

Instruktører: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova

Skøn, vegetarisk mad. Medbring tøj til ture i naturen og sengetøj. Indlogering på enkelt/dobbelt værelse/dorm.

Ankomst: Søndag d. 23 juli efter kl 16.00, afgang lørdag d. 29 senest kl 12.00.

40% rabat hvis du deltog i abejdsugen.

Deltager du i sommerkurset kan du blive i weekenden uden beregning.