Julekursus // 25-29 december 2016

dscf0669
  
Julens budskab handler om kærlighed, og kærligheden kommer stærkest til udtryk i venskabet. Venskabet er fx en forudsætning for parforholdet. Det der basis for det harmoniske familieliv. Og nødvendigt for et studieliv. Og helt essentielt for personlig udvikling.

Men for at kunne være venner må vi først være venner med os selv og livet.
Kærligheden til os selv er måske livets største udfordring. Den kærlighed kommer med dyb selvindsigt, for vi er i grunden kærlige væsner. Desværre giver livet os knubs, der ofte får os til at glemme at vi er det.

Disse 5 dage i julen er helliget venskabet, nærheden, sammenholdet, og frem for alt selv-kærligheden, den fornægtede og forbudte, denne kulturs måske største tabu, for i selvkærligheden bliver vi selviske i ordets bedste betydning: Vi lærer at sørge for os selv, vores egne behov og vores egen lykke. Først når vi er lykkelige og fulde af overskud og ressourcer, er vi i stand til at være værdifulde for andre mennesker også.

Lykken er derfor et vigtigt skidt mod at blive det vi er bestemt til at være: En perfekt del af livet og virkeligheden, til kærlig for verden og alle andre levende væsener.

Velkommen på Elsebråne søndag d. 25/12, hvor vi starter kl. 10 med en lille brunch for de nyankomne.
 
Vi er færdige med kurset kl. 16 d. 29/12. Kurset koster 4500 DKK, alt inklusive (3 måltider vegetarisk mad, overnatning på domatory, kursusmaterialer).  Der er plads til 20 personer på vores romantiske gule kursusgård på 300m2, bygget som et bjælkehus i liggende egebjælker år 1844.
 
Metoder: Traditionel holistisk medicin med samtale og bodywork kombineret med andre terapeutiske og spirituelle metoder, inspireret af Jung, Perls og Reich, den orientalske visdomstradition (Sai Baba, Marharshi m.fl.) og indiansk shamanisme (White Eagle, Strong Eagle, Carlos Castaneda m.fl).
 
Kursusadresse: Elsebråne Kursuscenter, Elsebrånevägan 588-8, 37491 Asarum, Blekinge, Sverige (tag gerne toget fra Malmö eller København til Karlshamn station (2,5t) hvor vi henter dig kl. 9.30).
 
Tilmelding til ventegodt@livskvalitet.org , for spørgsmål og mere info: ring 0045 20666766 eller skriv til ventegodt@livskvalitet.org
 
Vel mødt til julens smukkeste begivenhed.

Sommerkursus uge 29

Find dig selv og lev et godt, sundt og lykkeligt liv. Den 17.-23. juli 2016.

Ønsker du at leve godt og længe? Lykken er ikke en uopnåelig ting, men noget der kræver visdom. Denne visdom kommer når vi søger den. Og det er godt at søge sammen. Det gør vi I uge 29 på Elsebråne Retreat Center I Blekinge, ved Karlshamn.

Centret ligger på en gammel gård 2,5 t fra København med bil eller tog, og ligger midt i naturen. Og når vi siger natur, så mener vi natur. Skoven føles vild og uendelig stor, og der er 40000 forskellige arter at planter, dyr og svampe i Blekinge. Skærgård og badesøer, naturreservater, klipper, sandstrande, enge, moser – og dybe skove.

Gården selv er en skøn gård, bygget i liggende egebjælker i 1844, hvor den brændte ned til grunden. Vi har mere end 17 rum, og de er alle romantiske og skønne – og charmerende gamle, trods branddøre og røgalamer, gibsplader og anden fornyelse.

Og hvad gør vi så i uge 29? Ja, vi lander i os selv. Det er ikke kompliceret, snarere meget enkelt. I godt selskab, med skøn vegetarisk mad, deler vi vores liv med hinanden, taler om tingene og laver forskellige øvelser, der hjælper os med at forstå os selv og andre bedre.

Kurset koster 4500 DKK og varer fra søndag d. 17/7 (ankomst efter 12.00 )til lørdag 23/7 (afgang senest kl. 12.00) (egentlig kursustid er mandag kl. 9- fredag kl. 17.00 så du kan godt komme mandag morgen og tage hjem fredag hvis du har travlt).

Indkvartering på dobbeltværelse /enkeltværelse ved særligt behov.

Undervisere: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova (mangler denne gang pga. af barselsorlov).

Tilmelding på ventegodt@livskvalitet.org