Bevidsthedens gave – Sommerkursus i livskvalitet og holistisk sundhed

 

Bevidsthedens gave

Undervisere: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova
Sommerkursus i livskvalitet og holistisk sundhed – 5 dage på Kursusgården Elsebråne
Adresse: Elsebrånevägan 588-8, Asarum 37491, Blekinge
Pris 4500 kr. alt inklusive.
Ankomst søndag d. 16 juli fra kl. 16, afrejse lørdag d. 22 juli kl. 12. Undervisningen starter mandag kl 10:00 og slutter fredag kl 18:00.

 

The gift of consciousness, the beauty of life – Join the summer course in wonderful Blekinge, Sweden 2017 week 29, only 4500 DKK (click here)

 

Livet er for de fleste mennesker en rejse gennem mørke dale og svære tider indtil meningen med tilværelsen dæmrer og lykken kommer, først som en gæst og siden som en permanent følgesvend.

Hele verden er et under, skabt til at gøre denne livets underfundige rejse mulig.

Sammen vil vi udforske, hvad det vil sige at være helt og fuldt i live, helt tilstede, fri af fortidige sår og negative læringer. Vores menneskelige karakter, den maskuline og feminine seksualitet, vores mange intelligenser, livsformål og kærlighedspotentiale udforskes. I processerne hjælper vi alle hinanden.

Forvent et nært og åbent fællesskab med intense samtaler, følelser forløst gennem kropsterapi og holotropisk åndedrætsterapi, og erkendelsesarbejde støttet af tidslinjeterapi mm.

Velkommen til en uforglemmelig oplevelse på kursusgården Elsebråne i det skønneste af Sverige.

Skøn, vegetarisk mad. Medbring tøj til ture i naturen og sengetøj. Indlogering på enkelt/dobbelt værelse/dorm. 1500 kr. i rabat, hvis du deltager i arbejdsugen uge 28.

 

Her følger et detaljeret program, som dog kan blive ændret undervejs:

På dette kursus vil vi udforske alt, hvad der betyder noget i livet: kærlighed, seksualitet, din personlighed, fysiske, mentale og åndelige karakter, din livsopgave/ dit kernetalent og selve bevidsthedens natur.

Du vil blive hjulpet til at finde dine talenter og intelligenser, din indre kilde til helbredelse, til selvudforskning så du kan forstå dig selv bedre, alt med det formål at du skaber dig selv et bedre, lykkeligere og sundere liv.

Kærligheden og seksualiteten er de to grundlæggende kræfter i livet, og udforskningen af kærligheden og seksualiteten spiller en central rolle på sommerkurset. Ser du dybere ind i dig selv, vil du opdage, at disse to kræfter, som de fleste mennesker har svært ved, i virkeligheden er to sider af samme sag. Der er nemlig kun én grundlæggende livskraft, én universel bevidsthed, som vi er alle født ud af.

Dette kursus henvender sig til alle interesserede. Du behøver ingen formelle kvalifikationer, men du er godt hjulpet af en grundlæggende kærlighed til livet, en tørst efter sandhed, mod til at dele dig selv med andre, og af vilje til at udforske din egen indre dybde, således at du kan komme til en ny og bedre forståelse af dig selv.

En central del af kurset handler om vores karakter, som kan defineres som vores måde at forvalte vores livskraft på – vores magt over virkeligheden og os selv. Vi mennesker er magtfulde skabninger. Vores grundlæggende personlighedstype kommer af den måde, vi tidligt i livet har valgt at håndtere magt:

Enten går vi med magten: Vi overgiver os til kræfter der er større end os selv og bliver søde, kærlige, støttende – men ofte en smule dumme og afhængige.

Alternativt vælger vi at kontrollerer verden, hvilket gør os stærke, intelligente og viljestærke, men ofte koldt og hjerteløse.

En tredje mulighed er at vi vælger slet ikke at deltage i spillet om magten, hvilket sætter os fri, men med den pris at vi ofte bliver fjerne og uengagerede i verden.

Som voksne har vi mulighed for at forstå og dermed træde ud af vores begrænsende personlighed.

En anden ting som vi vil fokusere på, er vores livsopgave eller kernetalent:

I begyndelsen af ​​vores liv valgte vi også hvilken gave vi vil bringe til verden. Dette er ofte i spiritual filosofi kaldet vores ”livsformål” eller ”livsopgave”, og vi erkender gennem selvudforskning denne gave som vores centrale og store talent, derfor også kaldet ”kernetalentet”. Dette talent er som regel socialt, for dybt nede er vi sociale væsener. Vi er kærlighedsvæsener.

Når vi i begyndelsen af ​​livet har valgt vores livsformål, følger vores fysiske, mentale og åndelige karakter fra dette valg. Ud af vores karakter kommer alle vores tanker, og ud af vores smertefulde livssituationer kommer vores tro på disse tanker, og dermed etableres vores sind, personlighed og menneskelige begrænsninger.

Frihed er også et centralt begreb. Forståelse er nøglen til frihed. Kun en grundig forståelse for vores egen natur og livet vi er født af, kan bringe os tilbage til vores naturlige tilstand, hvor lykke, sundhed og intelligens erkendes som en naturlig del af vores store og iboende, menneskelige potentiale.

Vores personlighed, dvs. det som vi har lært om os selv og nu tror på, er vores virkelige begrænsning. Personligheden består ved et nærmere eftersyn af alle de negative overbevisninger, vi har samlet gennem livet. Vores vanemæssige tankegang, totaliteten af ​​alle vores overbevisninger, som bliver til vores livsmønstre, dominerer os helt og undertrykker livet i os. Sindet udsletter vores karakter og vore talenter.

Formålet med dette intensive 5-dages kursus er at hjælpe dig med at gå ud over dine egne begrænsninger, slippe alle falske overbevisninger, så du fra et sandt sted kan se dig selv og opleve, hvordan du virkelig er.

Når du kommer fra livet og ikke fra dit konditionerede sind, er du enkel, ægte, sand, stærk og fuld af livsglæde.

Mandag: Udforsk din personlighed – og gå videre: indse hvem du virkelig er!

Tirsdag: Kærlighed og seksualitet – de to grundlæggende kræfter i livet.

Onsdag: Din menneskelige karakter.

Torsdag: Dit største talent / Livsmission / Livsformål.

Fredag: Gå hinsides egoet – vær dit sande Selv, kærlig, bevidst og glad.

OBS: Vi vil bruge teknikker som holotropisk åndedræt, tidslinjeterapi, kropsterapi, psykodynamisk psykoterapi mv.

Lider du af en psykisk lidelse beder vi dig oplyse dette før kursusstart, og vi anbefaler at du søger din læges råd inden deltagelse. De metoder vi bruger er uden bivirkninger, men de kan intensivere en livskrise, så vær opmærksom på din egen sårbarhed og lad os vide, at du har særlige behov, så vi kan passe godt på dig.

 

Arbejdsuge uge 28 – gratis.

Kom og hjælp os på farmen ☺ Alle er velkomne, og deltager du i sommerkursus og eller meditationsuge får du 40% rabat.

Ankomst: Søndag d. 9 juli efter kl 16.00, afgang søndag d. 16 juli senest kl 12.00

 

Meditationsuge Elsebråne uge 30, Pris 3000 DKK

Vi arbejder med selvundersøgelse og overgivelse til alt hvad der er godt i livet, i traditionerne fra Gautama Buddha og Ramana Maharshi.

Instruktører: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova

Skøn, vegetarisk mad. Medbring tøj til ture i naturen og sengetøj. Indlogering på enkelt/dobbelt værelse/dorm.

Ankomst: Søndag d. 23 juli efter kl 16.00, afgang lørdag d. 29 senest kl 12.00.

40% rabat hvis du deltog i abejdsugen.

Deltager du i sommerkurset kan du blive i weekenden uden beregning.

 

Julekursus // 25-29 december 2016

dscf0669
  
Julens budskab handler om kærlighed, og kærligheden kommer stærkest til udtryk i venskabet. Venskabet er fx en forudsætning for parforholdet. Det der basis for det harmoniske familieliv. Og nødvendigt for et studieliv. Og helt essentielt for personlig udvikling.

Men for at kunne være venner må vi først være venner med os selv og livet.
Kærligheden til os selv er måske livets største udfordring. Den kærlighed kommer med dyb selvindsigt, for vi er i grunden kærlige væsner. Desværre giver livet os knubs, der ofte får os til at glemme at vi er det.

Disse 5 dage i julen er helliget venskabet, nærheden, sammenholdet, og frem for alt selv-kærligheden, den fornægtede og forbudte, denne kulturs måske største tabu, for i selvkærligheden bliver vi selviske i ordets bedste betydning: Vi lærer at sørge for os selv, vores egne behov og vores egen lykke. Først når vi er lykkelige og fulde af overskud og ressourcer, er vi i stand til at være værdifulde for andre mennesker også.

Lykken er derfor et vigtigt skidt mod at blive det vi er bestemt til at være: En perfekt del af livet og virkeligheden, til kærlig for verden og alle andre levende væsener.

Velkommen på Elsebråne søndag d. 25/12, hvor vi starter kl. 10 med en lille brunch for de nyankomne.
 
Vi er færdige med kurset kl. 16 d. 29/12. Kurset koster 4500 DKK, alt inklusive (3 måltider vegetarisk mad, overnatning på domatory, kursusmaterialer).  Der er plads til 20 personer på vores romantiske gule kursusgård på 300m2, bygget som et bjælkehus i liggende egebjælker år 1844.
 
Metoder: Traditionel holistisk medicin med samtale og bodywork kombineret med andre terapeutiske og spirituelle metoder, inspireret af Jung, Perls og Reich, den orientalske visdomstradition (Sai Baba, Marharshi m.fl.) og indiansk shamanisme (White Eagle, Strong Eagle, Carlos Castaneda m.fl).
 
Kursusadresse: Elsebråne Kursuscenter, Elsebrånevägan 588-8, 37491 Asarum, Blekinge, Sverige (tag gerne toget fra Malmö eller København til Karlshamn station (2,5t) hvor vi henter dig kl. 9.30).
 
Tilmelding til ventegodt@livskvalitet.org , for spørgsmål og mere info: ring 0045 20666766 eller skriv til ventegodt@livskvalitet.org
 
Vel mødt til julens smukkeste begivenhed.

Sommerkursus uge 29

Find dig selv og lev et godt, sundt og lykkeligt liv. Den 17.-23. juli 2016.

Ønsker du at leve godt og længe? Lykken er ikke en uopnåelig ting, men noget der kræver visdom. Denne visdom kommer når vi søger den. Og det er godt at søge sammen. Det gør vi I uge 29 på Elsebråne Retreat Center I Blekinge, ved Karlshamn.

Centret ligger på en gammel gård 2,5 t fra København med bil eller tog, og ligger midt i naturen. Og når vi siger natur, så mener vi natur. Skoven føles vild og uendelig stor, og der er 40000 forskellige arter at planter, dyr og svampe i Blekinge. Skærgård og badesøer, naturreservater, klipper, sandstrande, enge, moser – og dybe skove.

Gården selv er en skøn gård, bygget i liggende egebjælker i 1844, hvor den brændte ned til grunden. Vi har mere end 17 rum, og de er alle romantiske og skønne – og charmerende gamle, trods branddøre og røgalamer, gibsplader og anden fornyelse.

Og hvad gør vi så i uge 29? Ja, vi lander i os selv. Det er ikke kompliceret, snarere meget enkelt. I godt selskab, med skøn vegetarisk mad, deler vi vores liv med hinanden, taler om tingene og laver forskellige øvelser, der hjælper os med at forstå os selv og andre bedre.

Kurset koster 4500 DKK og varer fra søndag d. 17/7 (ankomst efter 12.00 )til lørdag 23/7 (afgang senest kl. 12.00) (egentlig kursustid er mandag kl. 9- fredag kl. 17.00 så du kan godt komme mandag morgen og tage hjem fredag hvis du har travlt).

Indkvartering på dobbeltværelse /enkeltværelse ved særligt behov.

Undervisere: Søren Ventegodt og Pavlina Kordova (mangler denne gang pga. af barselsorlov).

Tilmelding på ventegodt@livskvalitet.org